петък, 18 декември 2009 г.

Старите клишета в нов блясък

Знам, че е безмислено да изпадам в носталгични размисли за липсата на коледни картички в пощенската ми кутия - никой не знае адреса ми, както и аз не знам ничий адрес вече. Освен това е по-екологично, може би.

Все пак ми е тъжно за картичките, които всяка година изобразяваха снега във все по-невероятна белота и пухкавост. А и не можеш да изпратиш по електронна поща нещо, от което подло се ръси брокат из цялата къща. Сигурно така е по-добре.

Всъщност исках да ви разкажа за Vintage Printable. Това е нещо като галерия, където са събрани изображения, свободни от интелектуална собственост, поне по американските закони. Оттам са всички илюстрации в този пост.

Изображенията са от преди 1920-а, което гарантира известна доза носталгия. Има неща, отпечатвани с дървени клишета, сканирани редки книги... и много, много неща, които бих искала да си окача в рамка.

Има и такива, които стават за коледни картички или дори, с малко въображение и помощ от добър принтер, картон, лепило... сещате се... подарък за някой приятел в носталгично настроение.

Не на последно място - едно пътуване назад във времето.

2 коментара:

  1. ...И изобщо има нещо много очарователно в писането, изпращането и очакването на писма, което ми липсва ужасно.
    Благодаря за линковете - същински предколеден подарък са :о)

    ОтговорИзтриване
  2. Получаваш картичка, пипаш я,разгъваш,усещаш аромата и,...това е трогателно,мило,...това е удоволствие за душата и радост за сърцето!

    ОтговорИзтриване

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.