сряда, 21 януари 2009 г.

Първият проект: изберете нещо лесно, но ефектно


Сега за момент забравете за всички списания с кройки и си спомнете, че още не можете да правите прав тегел.

В никакъв случай не се обезсърчавайте! Ушийте си... покривка!

Първо ще ви трябва плат. За начало препоръчвам нещо, което не е нито прекалено тънко, нито прекалено дебело. Не трябва да се хлъзга - т.е. добре е да е естествено. Ако вкъщи нямате залежали подходящи платове, отидете в магазина на ъгъла на "Екзарх Йосиф" и "Георг Вашингтон". Задавайте най-безумните въпроси, за да научите максимално много - ще пуска ли? ще се свие ли? мачка ли се много? на колко се пере? как се глади?

Когато се приберете вкъщи с тежкия пакет, първо го изперете (всички памучни платове се свиват с около 5 см на линеен метър след първото пране!), после го изгладете (иначе все едно рисувате на смачкан вестник) и го подгънете от всички страни. Първо с карфици, после с тропоска. Ако ви мързи като мен - ще пропуснете тропоската и ще си вгорчите живота излишно.

Накрая не забравяйте пак да го изгладите и оле! Имате нова покривка и известно количество практика с правите тегели! Ако имате повечко плат, продължете със салфетки.

Специално предупреждение: Приемете фактите - ще има петна. Ще има и нови покривки! Не я дръжте сгъната в гардероба. Не се карайте на гостите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.