петък, 23 януари 2009 г.

Една зимна свещ и една лятна чанта


Снощи получих своето въведение в свещолеенето. Оказва се занимание лесно, приятно и възнаграждаващо усилията.

Тази свещ е моята. Използвах разтопени червени свещи, фитил от стара свещ, основа за фитила от чаена свещичка (като си помисля колко съм изхвърлила!), парченца неразтопена свещ и парченца кора. Ах, да, златните стружки! :) Пропуснах добавянето на етерични масла, но скоро ще има втори опит.

Без да искам се получи доста коледна, но от днес твърдо съм решила да се настройвам пролетно!

Една от причините е тази торбичка, която видях, докато си разлиствах античните списания. Нямам инструкции за нея, но все някак ще се справя.

Налага се да усвоя една нова техника на плетене с една кука, която се нарича filet crochet. Само по себе си не е сложно. Имаш квадратчета от по три бримки и ту са празни, ту са пълни. Трябва обаче много да се внимава с броенето и с модела, който все още се опитвам да разшифровам, което ме затруднява.

Тук долу можете да видите мостра, която показва жалките ми усилия да запазя концентрация снощи някъде след 1, просто нямах търпение да пробвам как се прави... Естесвено, това вече е разплетено, но не е ли страхотен цвета?!

Намирането на конеца само по себе си беше одисея. Вчера прекарах половин ден в обикаляне на магазини за прежди и галантерия. В крайна сметка се оказа, че бил в любимия ми магазин - на пл. Македония, но пътьом научих за четири нови, от което няма как да се оплаче човек.

Магазинът в Халите работи всеки ден от 7:30 до 21:30. За другите не знам.

2 коментара:

  1. Страхотна свещ! Чак ми замириса на червени портокали, не знам защо :) И чантата е много хубава, аз понеже никога няма да се науча как се прави, да знаеш, че ти ще трябва да ми изплетеш една :P

    ОтговорИзтриване
  2. Нали се разбрахме вече, ще се научиш :D

    ОтговорИзтриване

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.