понеделник, 11 май 2009 г.

Благодарности

Понякога имам дълги списъци с оплаквания... към живота, вселената и всичко останало. Този път обаче имам дълъг списък с благодарности. Знам, че добрата новина не продава, но вярвам, че хубавите неща трябва да се споделят в по-голяма степен от лошите, ако искаме да ги виждаме по-често, затова ето:

Благодаря на PowerNet и Vihren Palace за ваучера за уикенд за двама в Банско. Допълнително благодаря на персонала на хотела, който ме убеди, че "прочутото българско гостоприемство" не било рекламен мит.

Благодаря на уредничката на къщата-музей на Неофит Рилски за интересната беседа и за това, че вместо да си използва обедната почивка, ни отведе и до Веляновата къща и ни изнесе още една интересна беседа. Тук вече започнах чак да се чудя на късмета си :)

Благодаря на Васил, който ни показа Добърско, Разлог и Катарино.

Благодаря на всички, които ни разказваха, намираха и връщаха загубените мобилни телефони, затваряха прозорците, когато видеха, че ми е хладно и изобщо бяха невероятно мили. Благодаря на живота, вселената и всичко останало за хубавото време, добрата видимост, празните пътища...

Ако се мотаете из този регион, ви препоръчвам да порадвате очите си с градската градина на Разлог, старата църква в Добърско и футболното игрище на селото. Кафенето до басейна на Катарино има абсолютно незабравим изглед към Пирин. От колибата на Веляновата къща също можете да се дивите на планината, а ако останете без думи, не се обезкуражавайте, защото и Вапцаров така се е почувствал в подножието на Вихрен. Посетете и неговия роден дом. В бившия обор на къщата на Неофит Рилски пък има експозиция, която би трябвало да зареди с енергия всеки учител.

ПС Благодаря на alia за фикусчето :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.