вторник, 18 август 2009 г.

Шиете ли?

Продажбите на шевни машини в Англия са скочили с между 50 и 500 процента, в зависимост от цената на модела, според Daily Mail. Този възроден интерес към самоделната мода, така да се каже се отдава главно на рецесията, но има и друг фактор.

Модата на сезонните тенденции ни изтощи от препускане по магазини, а и започнахме да оценяваме, че това не е готино нито за портфейлите ни, нито за околната среда. Пък и няма нищо готино в това да видиш някой, облечен точно като теб в рейса или, сакън, на някой купон.

Да не говорим, че е смешно поличка, която всяка тинейджърка с една лява и една дясна ръка може да си спретне от 1/2 тениска за сигурно 1/2 час, в магазин за дрехи-еднодневки да се продава за над 10 лв, при това от най-мизерния вид трикотаж и при това със "супернамаление". Това си е обида за днешната младеж, която е най-находчивата част от населението по дефиниция, само вижте Gianny L. Тя дори няма нужда от думи:



Но не го правят само тинейджърите, ето го - победителят от конкурса на Threadbanger за реконструкция на тениски, доста по-консервативен модел:



В България ми е трудно да почувствам това възраждане на интереса към уникалното, ръчно изработеното, самоделното, но съм сигурна че го има. По време на комунизма е било повсеместно, не може да е изчезнало. Иска ми се обаче да видя новото поколение, което търси своя собствен стил. Някой да е виждал такива блогове?

2 коментара:

  1. Да!
    Погледни тези два прекрасни блога на две прекрасни девойки:
    http://mrrko.blogspot.com/
    http://knitrebel.blogspot.com/

    :)

    ОтговорИзтриване
  2. Мерси, secondlifesyndrome :)

    Тези се занимават малко по-професионално, отколкото имах предвид, но, да, супер! :)

    ОтговорИзтриване

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.