Първата ми торта, хора, не падайте от стола :)
На тази снимка е излязла добре. Реално прилича на Джаба Хът, но на вкус съм доволна. Като се има предвид колко притеснително изглеждаха блатовете...
... направо съм доволна от резултата :) Натрошеният блат го метнах, какво да се прави...
Спазих много старателно всички инструкции, но може ли някой да ми каже какво значи златисто. Къде свършва златистото и започва розовото като говорим за сладкиши, а? Нормално ли е да се подуе посредата блатът? Очаква ли се да му изрежа коричките отстрани? Явно ми липсва подготовка по въпроса, ще трябва да се чете...
Истината е, че никога не съм обичала торти и не съм си представяла, че ще седна да правя торта сама... просто тази я ядох миналата зима в Прага и наистина ми хареса. В понеделник се събудих с мисълта за нея и просто трябваше... Е, не стана същата, главно кремът е различен, но това може да се поправи лесно следващия път :)
петък, 8 януари 2010 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Браво Веси! Бъди горда със себе си! Моята първа и последна торта веше пълен провал! За съжаление нещо сгафих в пропорциите и се наложи да я изпием със сламка!!
ОтговорИзтриванеПоздрави,
Мариела
Това е Медовник!!!! Супер.
ОтговорИзтриванеИзглежда почти като истинска. Направо си ме вдъхновихте и аз да се пробвам.
Благодаря и приятен ден.
Сладураноо, чудесен Джаба :) Гордея се с теб, чудесен Медовик!
ОтговорИзтриванеОще малко е трябвало да печеш до златисто, да кажем около 5 мин. Нормално е да се надуят в средата, а инак изрязваш краищата, за да ги докараш до еднаква форма - т.е. по желание, може и да не го правиш. Най-лесно е да ги изпечеш просто в откопчаваща се форма.
Хаха :) Много сте мили!
ОтговорИзтриванеРуру, да, медовник е, но ти можеш просто да хванеш рейса до Прага и да си го ядеш там с изглед към Храдчани... не че в Бърно няма изглед...
Мариела, много ме развесели с историята за сламката, ама не се отказвай така. Аз първия път винаги съм готова да метна цялото нещо в кофата. Случвало се е - преди коледа направих мандаринен сладкиш, който изглеждаше атрактивно, но беше ОТВРАТ на вкус. Метнах го.
Alia, ами като се точи тва тесто, как да го сложа в откопчаващата се форма? То е почти като тестото на меденките реално... но съм много доволна какво... дъвкаво... стана :)
Просто го точиш с размера на формата в кръг, сладурано, а ако трябва наместваш с пръсти после :) Може и да не е в откопчаваща се, просто в кръгла тавичка, но първото е по-лесно.
ОтговорИзтриване