понеделник, 11 януари 2010 г.

Плетене с ленен канап

Покрай всичките местеници в края на годината най-седне попаднах в магазин за строителни материали, който продава ленен канап :) От известно време ми се въртеше в главата тази идея и веднага инвестирах в две големи кълбета за по 3.30 лв.

Плете се малко по-трудно от повечето прежди, както се сещате - твърдичко е, но е по-лесно отколкото работата с тел (да, и това съм пробвала).

Като за начало направих една експериментална кошничка в стил, "ох, това къде да го сложа сега..." Следващата цел за кълбетата лен е плетена ленена чанта за лятото. Имам добро предчувствие за нея.

6 коментара:

 1. Браво! Страхотно е! Как ти хрумна! Сега ще трябва да ми обясняваш /хи-хи-хи/ как се прави! У дома имам тонове канап! Ако се направи по-голямо и се облече отвътре с цветен плат,дали ще стане за кошничка за малки, шарени кълбенца прежда?
  Поздрави, Мариела

  ОтговорИзтриване
 2. Мария: Кошницата ти е страхотна! Браво! И аз имам ленен канап, но така си стои. Би ли ми казала с игли ли плете кошницата? Ще взема и аз да пробвам. Благодаря за споделения опит! Поздрави.

  ОтговорИзтриване
 3. Мариелка, ти знаеш как се прави :) Като шапка, но без козирка накрая ;) Вместо това - дръжки. Сигурна съм, че ще изглежда много добре с подплатка.

  Мария, плете се на една кука :)

  ОтговорИзтриване
 4. Може да облечеш някоя кашпа с нея, преди време бях видяла такива приказни пухени дрехи за растения...

  ОтговорИзтриване
 5. Бихте ли ми казали откаде мога да купя по-голямо количество канап.

  ОтговорИзтриване
 6. Страхотна кошничка. Благодаря, че реши да споделиш как се прави! Малко трудно се плете с канап, но си заслужава.Според мен е прекрасен подарък.
  Всичко най-хубаво на авторката!:)

  ОтговорИзтриване

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.