вторник, 9 март 2010 г.

Малки предпролетни проекти

Седя до прозореца и чакам слънцето да разкъса проклетата неразкъсана облачност. Същото важи и за малките ми приятели, които в момента се пекат на неонова светлина, поради липса на слънчева...

Засега успешно се развиват кохия, салвия (много успешно) и два вида босилек. Не толкова добре вървят ментата, лавандулата и розовият чувен.

Гигантските минзухари, които взех за 4.50 лв от пазара в Мусагеница повехнаха, сега остава да видим ще опазя ли луковиците за догодина. Котаракът вече наръфа няколко листа, въпреки наличието на лично негови саксии с лучена трева и ечемик.

На плетаческия фронт преживявам творчески блок, хаха. Мисля, че вече го оставям в миналото, но не успях да го преодолея навреме за мартениците... е, какво да се прави. Никъде не пише, че като можеш да плетеш, трябва да го правиш непрекъснато.

Ах, това жълто нещо още не прилича на нищо, знам. Но върви учудващо добре, най-хубавото е, че ме кара да си мисля само хубави неща, защото е за подарък :) Много вълнуващо ;)

5 коментара:

  1. Веси,не откривaм e-mail, на който да ти пиша:)Моят е info@krokotak.com Ще се радвам, ако мога да се свържа с теб:)

    ОтговорИзтриване
  2. Бебешка пелена?! За жълтото питам:)
    Мартеничките ти са сладурски!

    ОтговорИзтриване
  3. Веси, много се радвам, че се запознахме:) Приятно плетене;))

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16 март, 2010 15:49

    ОО и аз имам от тези за разсаждане! Мн са удобни!
    Чантата е супер! Аз след една-две плетени нещо не ги намирам за удобни. С изключение на тази от найлонови торбички, която много добра работа ми върши. http://www.ravelry.com/projects/fiut/used-bags-bag

    ОтговорИзтриване
  5. Фют, досега не съм правила от найлонови торбички нищо. Ние вкъщи толкова успешно ги ограничихме вече, че едвам се намира някоя като ти дотрябва :)

    Иначе някои плетени чанти имат нужда от подплата. Странното е, че моята любима плетена чанта е с огромни дупки и нищо не можеш да пуснеш вътре, без да го пъхнеш в торбичка, но никога не бих й сложила подплата, така е перфектна :)

    Тази с цветята със сигурност ще има подплата тия дни, не искам да ми се разтягат цветята и да се обезформя...

    Додо, това жълтото в момент на разочарование го разплетох, но си на прав път - трябва да е подарък за човече. Сега търся нова идея за същия материал, той е хубав памук, може нещо много приятно да стане.

    Миленче, следващият път - на кафе с компанията, надявам се ;)

    ОтговорИзтриване

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.