събота, 29 май 2010 г.

Защо не съм вегетарианец?

Да, това е въпрос. Знаейки всичко което знам, защо не съм вегетарианец?

Е, аз бях вегетарианец четири години. Не ми се получи. Просто не мога да устоя на ребърца на скара... и се оказва, че не съм сама. Много ми харесва предложението на Греъм Хил, структурира по приятен и лесен начин диетичните ми амбиции, така да се каже.



(За да пуснете субтитри на български тук, цъкнете върху червения надпис View subtitles и си изберете Bulgarian.)

Гледайте със субтитри на български на TED.com.

Какво мислите?

6 коментара:

  1. Звучи много добре, като идея, аз го спазвам това за въглехидратите - през седмицата без, събота и неделя - ако реша :)). Аз не съм особено добър пример, смятайки се за роден вегетарианец - никога не съм се насилвала да не ям месо, но виж обратното ми се е налагало, както знаеш :) . Едно време бабите и дядовците ни, че и по-назад, са ядели месо само през зимата, заради липсата на хладилник и са оцелели, така че седмично ограничение звучи много добре. Но пък е много важно да се набавя нужното количество белтъчини и протеини по другите възможни начини, защото организъм, който е свикнал на висок прием, може да се срине при рязко лишаване.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29 май, 2010 21:31

    Много хубаво клипче, благодаря ви! Застъпени са някой основни идеи над които не е зле да се замислят хората. Но тъй като съм за свободният избор, всеки трябва да реши сам!

    ОтговорИзтриване
  3. Алиа, протини има в почти всичко, което ядем в по-голяма или по-малка степен. Мисля, че само захарта е 100% въглехидрати :) опасността от срив е мит.

    Естествено, че всеки ще реши сам :) Всъщност това клипче го споделих не толкова, защото съм бясната вегетарианка (което очевидно не съм), а защото мисля, че този начин на мислене всъщност може да ни помогне да се справим с много други предизвикателства. Абсолютното въздържание от шоколад например води само до повишената му консумация според мен :)

    ОтговорИзтриване
  4. Осъзнаването за храната, а с това и за много други неща, не става изведнъж. Щом мислиш в тази посока си на прав път и съм уверена, че някой ден ще спре да ти се яде месо, защото реално организмът няма нужда от него, това си е чиста зависимост.
    Аз съм вегетарианка от 6 години и се чувствам прекрасно. Отношението към храната влияе на цялото съзнание :)

    Успех по Пътя :)

    ОтговорИзтриване
  5. Както казва един приятел: "Не съм се изкачил на върха на хранителната верига за да ям краставици и домати"

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотна публикация. Продължавай в същия дух!

    ОтговорИзтриване

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.