понеделник, 23 март 2009 г.

Ама, аз не мога да рисувам

Да, да, знам. Така казват всички, които не са хващали молив и гумичка в последните 5-10-20 години. Откак са си "намерили работа" например.

Истината е, че всички можем да рисуваме. Това не го казвам аз. Казват го тези, които са се уверили, че е така като са убедили стотици хора все пак да пробват. И учителката ни по графичен дизайн така ни каза едно време, когато бях втора година в университета ;)

Никога не е късно да започнете. Помнете, че всичко е съставено от четириъгълници, кръгове и други прости форми. Драскайте и трийте и скоро ще се окаже, че правите уникални илюстрации, които след това можете да превърнете в бродерии и щампи, и картички, и какво ли още не!

Рисуването може да ви помогне да преживеете всякакви безкрайни и скучни срещи. Особено терапевтично е драскането с черен маркер в списания. Нали се сещате за стария номер с мустаците.

Освен това простите картинки имат безброй приложения в ежедневието. Аз тази вечер реших да сложа край на спора размествам ли непрекъснато кофите за вторични суровини или не и просто да ги обознача, така че да няма повече недоразумения.


Това е пластмасата, ето я и хартията.


Малко ми е черен хуморът, но ще ни свърши работа.


Нарисувани са на хартия, която си беше за рециклиране (гърба на някаква сметка), така че не изпитвам никакви угризения за излишно хабене на суровини :)

1 коментар:

  1. Анонимен23 март, 2009 21:51

    Хихи, много готина идея :) . Мацката с бомбите е супер!

    Сега ме подсети за нашите книжки за рисуването, ще взема да драсна някой ред за тях :) .

    ОтговорИзтриване

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.