понеделник, 22 март 2010 г.

Всичко на показ

В университета ми казаха, че редактирането никога не свършва, просто идва крайният срок. За подреждането и обзавеждането няма такъв... Непрекъснато имам нужда от още обзавеждане и имам неща за организиране и преподреждане (шкафовете в кухнята не изтрайват и две седмици в задоволителен вид!!).

Като горд колекционер (и сътворител) на нещо като безброй дрънкулки и джунджурийки, реших че е крайно време да ги извадя от кутиите, в които ми се крият, при това на доста високо и труднодостъпно място. След кратка обиколка из магазините се убедих, че единственият начин ще е самоправството. Тоест, да си направя сама съответната закачалка.

Намерих всичко нужно в Бриколаж: поцинковани кукички в два размера (по 2.99 пакетчето), метални скоби за закачане на стената (2.25 лв), дървения (5.99 лв). Останалото беше на разположение вкъщи: бяла темперна боя, лак за декупаж (о, на него му е все едно за какво го ползвам!), четка, хартиено тиксо, чук, клещи, дюбели (да живее гипсокартонът!), нивелир, дори работна масичка, оказа се безкрайно ценна.

И така: с хартиеното тиксо се отделят вертикални площи за боядисване и съответно не-боядисване. Боядисва се и се лакира, оставя се да изсъхне. Пак с хартиеното тиксо се отбелязват хоризонталните линии, по които ще вървят кукичките, за да се получат равни редчета. Кукичките се завиват с клещи. Където е по-твърдо, може и с чук в началото. За всеки случай на клещите се увива и залпева нещо, за да не надерат кукичките. Така нацвъканата с кукички дъска се слага с лицето надолу в дупката между двете дъски на работната масичка и се зачукват скобите за закачане. После се окача на два пирона/винта на стената.

Признавам, доста размотаване с линийки, листчета, калкулаторчета и нивелирчета падна, но съм доволна от резултата.

ПП Нали знаете, че ако цъкнете на снимката, ще я видите доста по-голяма :)

3 коментара:

  1. Малко ме плашиш, когато говориш за поцинковани кукички :D
    Страшна закачалка, сладурано, много добра идея!

    ОтговорИзтриване
  2. ама ти нали не мислиш, че знам защо са ги поцинковали, просто така пише на опаковката ;)

    но мерси де :)

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен31 март, 2010 15:25

    Много добра идея:-) Благодаря! Аз също осъзнах, че всички тези висулки в кутия организират едно прекрасно гнездо, от което никога не можеш да измъкнеш каквото ти трябва, затова пък в новото вкъщи мисля да приложа точно твоята идея на дискретно място:-)

    ОтговорИзтриване

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.