вторник, 27 януари 2009 г.

В джобчето ми дрънкат...


Тази история също започва в Прага.

Предпоследният път, когато я посетих пропуснах да си купя насипни мъниста от магазините на Manufactura, но последният успях да поправя тази грешка. Купонът е голям, защото те са в едни огромни буркани и те оставят сам да си гребеш с една дървена лъжичка от тях. Организирани са по цветови схеми, например зелено-жълто, розово-кафяво.


Накрая си тръгваш с пликче шарени стъклени мъниста в най-различни форми, с които нямаш добра идея какво ще правиш, но пък приятно натежават в джоба.

Естествено, Вселената не търпи празнота и където има търсене, се появява прелагане. Намирам синджирчета и всякакви елементи за бижута, в случая в Слънчоглед. Събирам на купчинка клещите и започвам да режа и огъвам телчици.


Редя шишове...


хамбургери...


цветенца...


и други...


За да се сдобия накрая с нещо, което е повече от сувенир от Прага.


По темата с мънистата има адски много неща за разказване. Един много интересен източник за начинаещи и напреднали е списанието Beads etc., което предлага в момента безплатен абонамент за 6 месеца за онлайн версията си. Тези хора направо ме шокираха - оказва се, че с достатъчно желание, и стъклени мъниста можеш да си направиш вкъщи! Най-веселото е, че е австралийско и в следващия брой ще говорят как идва есента, нали се сещате :D

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.